Ontwikkelingen voor onze toekomst

Flesjes die aan de planeet denken.
In maart 2011 lanceerde Danone een ware innovatie op het vlak van verpakking: de nieuwe Actimelfles, voor 95% samengesteld uit materialen van plantaardige oorsprong (suikerriet) en niet meer uit petroleum.
Sinds einde 2011 zijn de Actimel-flesjes in de fabriek van Rotselaar alleen nog uit dit vernieuwende materiaal gemaakt.
De omschakeling van fossiele brandstof naar een brandstof van hernieuwbare bronnen helpt ons om de CO2-voetafdruk van de Actimel-verpakking met minimaal 70% te verminderen.
Ontdek hier ons flesje van plantaardige oorsprong : http://www.danone.be/green/nl/
 


Boerderijen met een stijgend respect voor het milieu.
Danone werkt nauw samen met haar melkveehouders om duurzaamheid in hun bedrijven te introduceren.
In 2004 integreerde Danone nieuwe groene criteria in haar DQSE-charter, o.a. afvalbeheer, een vermindering van het water- en energieverbruik, het behoud van de biodiversiteit en het beheer en het gebruik van meststoffen.
Ontdek hier de mensen die het engagement in het hart dragen.
http://www.danone.be/nl/de-mannen-en-vrouwen-die-ons-engagement-dragen
 


Ook de koeien denken aan het milieu.
Hoe kunnen we koeien helpen om hun methaanproductie te minderen? Met aangepaste voeding.
Danone startte in België het CO2W project op. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale melkveehouders, specialisten in dierlijke voeding en de academische wereld.
Zo ontwikkelden de Universiteit van Luik, Gembloux Agro Bio-Tech en het Centre Wallon de Recherches Agronomiques CRA-W een techniek om via infrarood de vetzuren van geproduceerde melk te voorspellen.
Uitgaande van het feit dat de uitstoot van broeikasgassen in een melkveehouderij voor 40 tot 50% toe te schrijven is aan de methaanproductie van de koeien, wil dit project met deze nieuwe techniek de methaanuitstoot van koeien evalueren.
Doel: de uitstoot beter begrijpen en vervolgens ook verminderen, meer bepaald door de voeding van de dieren aan te passen.